Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ


         ΣΥΛΛΟΓΟΣ                                                Πρέβεζα :  24-2-2012

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  Π.Ε.                                     Αρ Πρωτ :   25
         Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ                                             

 ΓΡΑΦΕΙΑ: Μανοπούλου 12

ΤΗΛ –ΦΑΞ  26820 22868                                                            
Τ.Κ  48100   ΠΡΕΒΕΖΑ
Mail: syllogosekppeprevezas@gmail.com                  Προς :  Τα μέλη του Συλλόγου


ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 7-3-2012
18:00 μ μ στο 6ο Δημ. Σχολείο Πρέβεζας


Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη

                                          Για το ΔΣ

                  Ο Πρόεδρος                                                Ο Γραμματέας

       Δημήτρης  Παπαγεωργίου                           Ματθαίος Φιλιππούσης

Εισήγηση ΔΣ της ΔΟΕ στους Συλλόγους της Χώρας


Αρ. Πρωτ:764
Αθήνα 21/2/2012

Προς
Τους
Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.






Θέμα: Εισήγηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. προς τις Γ.Σ. των Συλλόγων της χώρας



Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Το Δ.Σ. της Δ Ο.Ε. χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή των Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στα απεργιακά  συλλαλητήρια στις 7 και 10 του Φλεβάρη καθώς και στην κινητοποίηση της Κυριακής 12 του Φλεβάρη.  Οι Εκπαιδευτικοί απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι βρίσκονται στην πρωτοπορία του αγωνιζόμενου λαού που βγήκε στους δρόμους και έμεινε όρθιος, δε λύγισε από τα σχέδια διάλυσης των κινητοποιήσεων, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή του στη νέα δανειακή σύμβαση, στο νέο μνημόνιο και στην αδιέξοδη πολιτική των περικοπών που καταργούν κατακτήσεις γενεών.

Στο  Σύνταγμα και στους δρόμους της Αθήνας, στην  Αριστοτέλους και στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, σε κάθε μικρή και μεγάλη πόλη της Ελλάδας, οι Εκπαιδευτικοί ήταν παρόντες, διαδηλώνοντας μαζικά, αγωνιστικά και ενωτικά, ενάντια στη βαρβαρότητα που βιώνουν οι έλληνες πολίτες και ιδιαίτερα τα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα, μια βαρβαρότητα που δεν έχει τελειωμό.

            Οι έλληνες εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι βιώνουν καταστάσεις οικονομικής εξαθλίωσης,  βλέποντας τις αποδοχές τους να εξανεμίζονται και ταυτόχρονα νέοι φόροι και  χαράτσια να απειλούν την προσωπική και οικογενειακή τους επιβίωση.

            Οι στρατιές των ανέργων αυξάνονται επικίνδυνα, με τη νέα γενιά να είναι καταδικασμένη στη φτώχεια και την εξαθλίωση και να αναζητά διέξοδο με τη φυγή στο εξωτερικό.

            Ο έλληνας Εκπαιδευτικός, για πολλά χρόνια ο χειρότερα αμειβόμενος δημόσιος υπάλληλος, έχει υποβαθμιστεί ακόμη περισσότερο. Ο μισθός των 630€ του νέου Εκπαιδευτικού μόνο ως  προνοιακό επίδομα μπορεί να χαρακτηριστεί και όχι ως αποδοχές για αξιοπρεπή διαβίωση. Καθώς μάλιστα είναι υποχρεωμένος για πολλά χρόνια να εργαστεί εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του, είναι καταδικασμένος στην απόλυτη εξαθλίωση.

            Η Εκπαίδευση στην πατρίδα μας είναι το μεγάλο θύμα των μνημονιακών πολιτικών  βιώνοντας μια πρωτοφανή περίοδο όπου ακόμη και «αυτονόητες ανάγκες» έχουν μπει στη μέγγενη των περικοπών (χωρίς βιβλία μέχρι το Φλεβάρη, χωρίς θέρμανση στην καρδιά του χειμώνα, Εκπαιδευτικοί που είναι αναγκασμένοι να αγοράζουν ακόμη και τις κιμωλίες) ενώ ταυτόχρονα δεκάδες τιμωρητικές διατάξεις κάνουν ακόμη δυσκολότερη τη ζωή των Εκπαιδευτικών (2ετής υποχρεωτική παραμονή στην οργανική, περιορισμένες μεταθέσεις και αποσπάσεις, αναστολή των μισθολογικών και βαθμολογικών προαγωγών, συνέχιση της επιστημονικής υποβάθμισης, απουσία ουσιαστικής και οργανωμένης επιμόρφωσης κ.ά.)

           

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα, τα δύο τελευταία χρόνια, έδωσε σημαντικές μάχες που είχαν ως αποτέλεσμα τη διαμόρφωση της κοινωνικής και πολιτικής συνείδησης σε ευρύτερα τμήματα των εργαζομένων και γι αυτό πρέπει να συνεχίσει με πιο έντονο, συντονισμένο και αποφασιστικό τρόπο να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Απέναντι σε αυτή την πολιτική, συνεχίζουμε και εντείνουμε τους συλλογικούς μας αγώνες. Τώρα είναι η εποχή των εργαζομένων, να αγωνιστούν για την επιβολή των δικών τους  αναγκών και δικαιωμάτων ενάντια  στην πιο ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική.

Ταυτόχρονα πρέπει να πιστέψουμε ότι υπάρχει ελπίδα για τους Εκπαιδευτικούς και το λαό και ότι αξίζει ν’ αγωνιστούμε γι’ αυτήν. Πρέπει επομένως να προωθήσουμε με υπομονή, σοβαρότητα και συνέπεια κοινές κινηματικές δράσεις τόσο κεντρικά όσο και περιφερειακά.  Η αναγκαιότητα για μαζικούς – ενωτικούς αγώνες όλων των εργαζομένων καθώς τα προβλήματα είναι κοινά, είναι επιτακτική.  Οι φωνές απόγνωσης που έρχονται από όλη την Ελλάδα, για αγώνες που θα αναδεικνύουν την τραγική κατάσταση της εκπαίδευσης χωρίς να εξοντώνουν οικονομικά ακόμη περισσότερο τους εργαζόμενους, ασφαλώς και λαμβάνονται σοβαρά υπόψη.

Έχουμε χρέος να σπάσουμε το κλίμα τρομοκράτησης των εργαζόμενων, ότι δηλαδή εάν δεν υποταχτούν, τους περιμένουν χειρότερες μέρες. Οφείλουμε να συμβάλουμε με τη δράση μας ώστε οι εργατικοί και κοινωνικοί αγώνες της επόμενης περιόδου  να έχουν ξεκάθαρους πολιτικούς στόχους, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και όσων την εφαρμόζουν.



            Σε συνέχεια προηγούμενων αποφάσεών του το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εισηγείται στις Γ.Σ. των Συλλόγων:

A.    Διεκδικητικό πλαίσιο

Διεκδικητικό πλαίσιο, όπως έχει διαμορφωθεί στην 80η Γ.Σ. του κλάδου, εμπλουτισμένο με τα τρέχοντα ζητήματα και την απαίτηση για ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, των μνημονίων και όσων τα εκφράζουν. Ζητήματα άμεσης προτεραιότητας  και διεκδίκησης είναι το θέμα της υγειονομικής περίθαλψης και του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., τα θέματα των επικουρικών ταμείων, της συνεχιζόμενης λεηλασίας των εισοδημάτων μας και της δραματικής οικονομικής κατάστασης κυρίως των νέων συναδέλφων.

B.     Δράσεις

·         Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. προτείνει ανάληψη πρωτοβουλιών για τη γιγάντωση του μεγάλου πανεργατικού – πανυπαλληλικού κινήματος, που ενωτικά, μαζικά, αγωνιστικά θα παρεμβαίνει κινητοποιώντας όλους τους εργαζόμενους, στην κατεύθυνση της ανατροπής των ανάλγητων μνημονιακών πολιτικών και όσων τις εφαρμόζουν.

·         Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. προτείνει συνεχείς οργανωμένες κινητοποιήσεις - δράσεις με μορφές που θα επιλέγονται από κάθε πρωτοβάθμιο Σωματείο σε όλους τους εργασιακούς χώρους (Σχολεία, Γραφεία, Υπηρεσίες) για να είναι καθημερινή και δυναμική η αιχμή απόκρουσης αυτής της πολιτικής του νέου μνημονίου και της υποταγής στα μεγάλα και πολυεθνικά συμφέροντα του κεφαλαίου. Καταβάλλεται κάθε προσπάθεια συμπόρευσης με το φοιτητικό, το γονεϊκό  κίνημα, την τοπική αυτοδιοίκηση και των δυο βαθμίδων, τους φορείς και συλλόγους και γενικότερα την κοινωνία.

·         Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. προτείνει ο χώρος της εκπαίδευσης μαζί με όλους τους εργαζόμενους να αναδεικνύει με πολύμορφες δράσεις (συνεντεύξεις τύπου, συλλαλητήρια, συναυλίες, καταλήψεις δημοσίων κτιρίων κλπ.) τα επιμέρους προβλήματα της εκπαίδευσης. Η φράση «επένδυση στη γνώση – απάντηση στην κρίση» που αποτελεί το σύνθημα της επιτυχημένης πρωτοβουλίας της ΔΟΕ, πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να αγγίξει τις πλατιές λαϊκές μάζες. Συνεχίζουμε τις δράσεις στις έδρες των Περιφερειών της χώρας, στις έδρες των Παιδαγωγικών Τμημάτων και σε κάθε πόλη.

·         Οι Σύλλογοι εκπαιδευτικών συγκαλούν έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις στο διάστημα από 22/2 έως και 8/3 και προσπαθούν για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή στη λήψη των αποφάσεων για την παραπέρα πορεία του κλάδου.

Γ. Ολομέλεια Προέδρων

·         Σύγκληση Ολομέλειας Προέδρων των Συλλόγων όλης της Χώρας στις 9 Μαρτίου 2012 ώστε να αποφασιστούν και να συντονιστούν τα επόμενα αγωνιστικά βήματα του κλάδου.



Δεν δείχνουμε καμιά ανοχή, στις απολύσεις, στη λιτότητα, στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, στα χαράτσια, στην κατάργηση της περίθαλψης, στη διάλυση των Δημοσίων  Υπηρεσιών, στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, στη μνημονιακή πολιτική.

Απευθύνουμε προσκλητήριο ενότητας και αγώνα προς όλους τους εργαζόμενους της χώρας, ώστε να παλέψουμε όλοι μαζί και να ακυρώσουμε τα εφιαλτικά, καταστροφικά και υφεσιακά σχέδια των ευρωπαίων ισχυρών, που προωθούν μια Ευρώπη των «αγορών» και των τραπεζιτών και όχι μια Ευρώπη των πολιτών.

Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τον αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.



Να ανατραπεί ΤΩΡΑ αυτή η πολιτική, η Κυβέρνηση που την εφαρμόζει

αλλά και κάθε άλλη που θα εφαρμόζει την ίδια πολιτική.

Να καταργηθεί το μνημόνιο κυβέρνησης – ΕΕ – Δ.Ν.Τ., το μεσοπρόθεσμο

και όλα τα μέτρα που απορρέουν από αυτά.

Να καταργηθεί  ο νόμος 4024/2011 (μισθολόγιο - βαθμολόγιο)

ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!



 

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Συγχωνεύσεις σχολείων - καταργήσεις ολοήμερων τμημάτων



         ΣΥΛΛΟΓΟΣ                                                Πρέβεζα  :  21 – 2 - 2012

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  Π.Ε.                    Αρ Πρωτ  :  21
         Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ                                             

 ΓΡΑΦΕΙΑ:ΜΑΝΟΠΟΥΛΟΥ 12

ΤΗΛ –ΦΑΞ  26820 22868                                                            
Τ.Κ  48100   ΠΡΕΒΕΖΑ
Mail: syllogosekppeprevezas@gmail.com              Προς : Τα μέλη

                                                                                         Κοιν : ΜΜΕ


Θέμα  :  Συγχωνεύσεις σχολείων - καταργήσεις ολοήμερων τμημάτων


            Συναδέλφισσα – συνάδελφε

            Ως Σύλλογος εκφράσαμε και εκφράζουμε την αντίθεση μας σε καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων που έχουν ως μοναδικό στόχο τη μείωση του κόστους

            Είπαμε και λέμε όχι στη λογιστική αντιμετώπιση της Παιδείας που επιβάλλουν το παλιό και νέο μνημόνιο.

            Οποιαδήποτε μεταβολή στις σχολικές μονάδες ( συγχώνευση , κατάργηση , προαγωγή , υποβιβασμός ) ,πρέπει να γίνεται με παιδαγωγικά κριτήρια και να αποσκοπεί στη βελτίωση της παρεχόμενης γνώσης στους μαθητές που φοιτούν σ΄ αυτές .

            Πρέπει να γίνεται ύστερα από συστηματική προεργασία και συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς και την τοπική κοινωνία .

            Πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι πιθανές αρνητικές κοινωνικές συνέπειες , το «κόστος» για το μαθητή ( σπατάλη χρόνου και ταλαιπωρία από τη διάνυση μεγάλων αποστάσεων ) καθώς και λόγοι που έχουν να κάνουν με τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών (κακό οδικό δίκτυο και ειδικές κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στα ορεινά) καθώς και οι ιδιαίτερες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες κάθε περιοχής .

            Οι συγχωνεύσεις – καταργήσεις πρέπει να συνδυάζονται με την ίδρυση βιώσιμων , σύγχρονων 6θέσιων σχολικών μονάδων με πλήρη υλικοτεχνική υποδομή , εκπαιδευτικό προσωπικό και επαρκή χρηματοδότηση . 

            Συναδέλφισσα – συνάδελφε  

            Η χρονιά που διανύουμε  είναι εντελώς διαφορετική από τις προηγούμενες γιατί:     

  1. Προγραμματίζονται μαζικές  συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανικών θέσεων με μοναδικό στόχο την επίτευξη των στόχων του Μνημονίου . Το βασικό πρόβλημα δημιουργείται από την κατάργηση οργανικών θέσεων των ολοήμερων τμημάτων . Οι θέσεις αυτές έχουν ξεχωριστό ΦΕΚ ίδρυσης και πανελλαδικά είναι χιλιάδες  . Η κατάργησή τους θα έχει ως αποτέλεσμα πολλοί συνάδελφοί μας –και στο νομό μας – να μείνουν στη διάθεση χωρίς να μπορέσουν , ούτε ως υπεράριθμοι , να καταλάβουν οργανική θέση.

  1. Κανείς δεν  εγγυάται τι ακριβώς θα γίνει με όσους πλεονάζουν στις κατά τόπους Διευθύνσεις .

  1. Οι καταργήσεις οργανικών θέσεων συνδέονται σήμερα ξεκάθαρα και επίσημα από την Συγκυβέρνηση και την  Τρόικα με απολύσεις .  

  1. Το Υπουργείο Παιδείας και οι εκπαιδευτικοί δεν εξαιρούνται από τις απολύσεις . 

Για τους λογους αυτούς :
 

  • Καταγγέλλουμε τη μαζική κατάργηση των ολοήμερων τμημάτων που καθιστά αβέβαιο τον εργασιακό βίο των συναδέλφων . 

  • Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με οποιαδήποτε πρόταση για κατάργηση σχολικής μονάδας .   

Για το ΔΣ

                  Ο Πρόεδρος                                                  Ο Γραμματέας

       Δημήτρης  Παπαγεωργίου                               Ματθαίος Φιλιππούσης

Μνημόνιο 2


 

         ΣΥΛΛΟΓΟΣ                                                Πρέβεζα :  14 – 2-2012


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  Π.Ε.                     Αρ Πρωτ  :  15
         Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ                                             

 ΓΡΑΦΕΙΑ: ΝΙΚΛΑΜΠΑ 2

ΤΗΛ –ΦΑΞ  26820 22868                                                            
Τ.Κ  48100   ΠΡΕΒΕΖΑ
Mail: syllogosekppeprevezas@gmail.com                  Προς : Τα μέλη του Συλλόγου

                                                                                                     MME


Θέμα  :  Μνημόνιο 2

Δυο χρόνια η Ελληνική Κοινωνία πλήττεται βάναυσα από άδικα και σκληρά μέτρα που συρρίκνωσαν το εισόδημα μας και υποβάθμισαν την ποιότητα της ζωής μας .

Με πρόσχημα το δημόσιο χρέος και με όχημα το ανίκανο να προβάλλει οποιαδήποτε σοβαρή αντίδραση πολιτικό σύστημα της χώρας , νομοθέτησαν μέτρα πρωτοφανούς σκληρότητας που έπληξαν τους συνήθης ύποπτους , τα μεσαία και κατώτερα λαϊκά στρώματα . Υποσχέθηκαν μάλιστα ότι οι αιματηρές αυτές θυσίες θα οδηγούσαν στην ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας και στην έξοδο από την κρίση .

Δυστυχώς όμως τα μέτρα αυτά , οι  περικοπές μισθών και συντάξεων οι απολύσεις η εφεδρεία , οι φοροεπιδρομές  , οι έκτακτες εισφορές και τα χαράτσια   όχι μόνο δεν έφεραν την έξοδο από την κρίση αλλά βύθισαν σε βαθιά ύφεση την Ελληνική οικονομία , οδήγησαν σε έκρηξη της ανεργίας , και έκαναν την καθημερινότητα ασφυκτική .

            Στις 12-2-2012 η Συγκυβέρνηση και η Τρόικα σπέρνοντας πάλι τον πανικό μέσω των ελεγχόμενων ΜΜΕ και των κατευθυνόμενων δηλώσεων έβαλε πάλι το εκβιαστικό δίλλημα χρεοκοπία ή νέο Μνημόνιο

            Φυσικά επιλέχτηκε η προειλημμένη απόφαση του νέου Μνημονίου που επιβάλλει στο μεγαλύτερο μέρος του Ελληνικού λαού νέες αιματηρές θυσίες και επαχθή μέτρα . Από τους όρους του νέου Μνημονίου γίνεται ξεκάθαρο πια ότι οι Δανειστές μας δεν διαφέρουν από τους  τοκογλύφους του κοινού ποινικού Δικαίου που «στύβουν» όποιον πέσει στα νύχια τους και είναι ίσως χειρότεροι γιατί αυτοί «στύβουν» λαούς .

            Από το ένα άκρο της χρεοκοπίας και της εξόδου από το ευρώ έως το άλλο της συνθλιβής μιας ολόκληρης κοινωνίας σίγουρα υπήρχαν και άλλες λύσεις . Έθιγαν όμως τα συμφέροντα του Τραπεζικού κεφαλαίου και των ισχυρών και για αυτό επέλεξαν να πληρώσουν οι αδύναμοι .

            Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε όλους όσους ψήφισαν το νέο Μνημόνιο κλέβοντας τις ζωές και το μέλλον μας .

            Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε όλους όσους με πράξεις οι παραλείψεις τους τα προηγούμενα χρόνια οδήγησαν την Ελλάδα και την Ελληνική κοινωνία στη θέση που βρίσκεται σήμερα .

            Ζητάμε την κατάργηση του νόμου 4024/11 ( βαθμολόγιο – μισθολόγιο ) και των εφαρμοστικών νόμων του πρώτου Μνημονίου

            Ζητάμε τη μη εφαρμογή του νέου Μνημονίου

            Την κρίση να πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν.

            Καλούμε όλους του συναδέλφους σε αγωνιστική ετοιμότητα να συμμετάσχουν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα γίνουν – σε συνέχεια της μεγάλης Παμπρεβεζιάνικης συγκέντρωσης της 12ης Φεβρουαρίου -   με τη συμμετοχή και άλλων εργαζόμενων για την ανατροπή των αντιλαϊκών μέτρων της συγκυβέρνησης και της Τρόικας . 
      
Για το ΔΣ


                  Ο Πρόεδρος                                                  Ο Γραμματέας

       Δημήτρης  Παπαγεωργίου                               Ματθαίος Φιλιππούσης

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Απόφαση σύσκεψης εκπροσώπων Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας, εργατικών συνδικάτων Ν. Πρέβεζας και Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ηπείρου


Απόφαση σύσκεψης εκπροσώπων Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας, εργατικών συνδικάτων Ν. Πρέβεζας και Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ηπείρου



Την Τετάρτη 7 Φλεβάρη στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας και μετά από πρόσκληση της ΕΛΜΕ Πρέβεζας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εκπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας, των εργατικών συνδικάτων Ν. Πρέβεζας και του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ηπείρου. Μετά από πλούσια συζήτηση και τον προβληματισμό που αναπτύχθηκε αποφασίστηκαν τα παρακάτω:



Α. ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ



·         Απέναντι στη λαίλαπα που ήρθε και συνεχίζεται οι εργαζόμενοι βροντοφωνάζουμε πως υπάρχει λύση. Υπάρχει άλλη πολιτική! Το χρέος δεν το δημιούργησαν οι εργαζόμενοι. Δεν το αναγνωρίζουμε. Απαιτούμε τη διαγραφή του.

  • Να ανατραπεί τώρα αυτή η πολιτική και η κυβέρνηση που την εφαρμόζει  αλλά και κάθε άλλη που θα εφαρμόσει την  ιδια πολιτική. Να φύγει η τρόϊκα απο τη χώρα.
  • Να καταργηθεί το βάρβαρο και δουλοπρεπές μνημόνιο κυβέρνησης - ΕΕ - Δ.Ν.Τ., το μεσοπρόθεσμο και όλα τα μέτρα που απορρέουν από αυτά.

·         Διεκδικούμε τα δίκαια αιτήματά μας,  υπερασπίζουμε τις κατακτήσεις μας

·         Να καταργηθεί ο νόμος 4024/11 (βαθμολόγιο-μισθολόγιο) που καρατομεί τις αποδοχές μας, βουλιάζει την υπηρεσιακή μας εξέλιξη, εισάγει την αξιολόγηση και τις απολύσεις στο δημόσιο και εξαφανίζει το «κοινωνικό κράτος.

  • Ρήξη με αυτές τις πολιτικές σε όλη την Ευρώπη.
  • Όχι στην ιδιωτικοποίηση της Δωδώνης. Να παραμείνει ο κρατικοσυνεταιριστικός της χαρακτήρας.
  • Παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με κριτήριο τις λαϊκές και κοινωνικές ανάγκες.
  • Κοινό μέτωπο εργαζομένων, αγροτοκτηνοτρόφων και νεολαίας.



Επίσης:

  1. Καλούμε τους βουλευτές της Πρέβεζας να υπερασπίσουν τα συμφέροντα του λαού που τους ψήφισε και όχι των ξένων και των τραπεζιτών. Να μη βάλουν την υπογραφή τους σε καμιά συμφωνία που υποθηκεύει το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας. Η υπογραφή τους θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τους καθιστά υπόλογους.



  1. Δε συμμετέχουμε και δεν αποδεχόμαστε διαλόγους με προειλημμένες αποφάσεις.

Καλούμε τα τριτοβάθμια όργανα ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΠΑΣΕΓΕΣ να φύγουν από τη λογική του εταίρου και να ηγηθούν άμεσα των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.



Β.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ



Παρασκευή 10-2: Προσυγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας στις 9:30 το πρωί και στη συνέχεια παρέμβαση στη γιορτή του Αγ. Χαραλάμπους με μοίρασμα υλικού κλπ.

Σάββατο 11-2: Διοργανώνονται δύο αυτοκινητοπομπές για ενημέρωση-κάλεσμα στη συγκέντρωση της Κυριακής. Η συγκέντρωση των συμμετεχόντων θα γίνει στο Εργατικό κέντρο η πρώτη στις 9 το πρωί και η δεύτερη στις 5 το απόγευμα.

Κυριακή 12-2: Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και όλο το λαό σε μεγάλη Παμπρεβεζάνικη συγκέντρωση την Κυριακή 12 Φλεφάρη και ώρα 11:00 στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας.

Δευτέρα 13-2: Επανάληψη της σύσκεψης για απολογισμό και σχεδιασμό των επόμενων δράσεων στη .

Τετάρτη 15-2: Εκδήλωση στη Θεοφάνειο στις 19:00 με θέμα το χρέος, το μνημόνιο, τη δανειακή σύμβαση και το αντιπάλεμα των συνδικάτων.

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Ένα κράτος για εμάς

  Σήμερα περισσότερο από ποτέ , οι ανθρώπινες κοινωνίες εξαρτώνται από
μια συγχρονική αντίληψη και όχι από μια μονοδιάστατη αντίληψη.Σήμερα
το <<ελληνκό κράτος>> εστιάζει τις χειραφετικές πράξεις του στην
παροχή στείρων προτύπων: παροχές φαγητού:σισσίτια.Φοβάμαι πως θα
τρέψει την ανύπαρκτη οικονομία μας σε σαθρές μορφές και πρακτικές
κατανάλωσης.Το πρόβλημα δεν είναι η ανάγκη σίτισης αλλά η ισχυροποίηση
προτεραιοτήτων ,που θα διασφαλίζουν τη γενική ποιότητα ύπαρξης ζωής,
με αξιοπρέπεια το 2012 σε μια ευρωπαϊκή χώρα.Ας καταφέρουμε
τουλάχιστον να θεμελιώσουμε ένα αγαθό : την αξιογένεση και τον
παραγκωνισμό αυτής της ανάλγητης πολιτικής, που ενισχύει πολυεθνικούς
κολοσσούς και εξευμενίζει τηνοργή και την απόρριψη.Υπάρχει μεγάλη
διαφορά μεταξύ του κράτους που χρησιμοποιεί τους θεσμούς (παιδεία,
κοινωνικές υπηρεσίες....) και του κράτους που συντείνει
στην(παιδεία......) .Θα μας γίνει άραγε τώρα ανάγκη: να εφεύρουμε ένα
κράτος για εμάς ;


Αναστασία Ζάψα

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Απεργιακή κινητοποίηση


         ΣΥΛΛΟΓΟΣ                                                              Πρέβεζα :  6 -1-2012  


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  Π.Ε.                                                    Αρ Πρωτ  :  11

         Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ                                             

 ΓΡΑΦΕΙΑ: ΜΑΝΟΠΟΥΛΟΥ 12


ΤΗΛ –ΦΑΞ  26820 22868                                                            

Τ.Κ  48100   ΠΡΕΒΕΖΑ

Mail: syllogosekppeprevezas@gmail.com                  Προς : Τα μέλη του Συλλόγου
      


Θέμα :Απεργιακή κινητοποίηση – Έκτακτη Γενική Συνέλευση


Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι


Η κατάσταση είναι τραγική .

Οι μισθοί μας μειώθηκαν από 20% έως 40% .

Οι νέοι εκπαιδευτικοί προσλαμβάνονται με μισθούς πείνας (630€ μηνιαίως), για να υπηρετήσουν στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της πατρίδας μας, πολλές φορές εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τη μόνιμη κατοικία τους .

Η παροχές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης υποβαθμίζονται ακόμη περισσότερο .

Η ανεργία καλπάζει .

Η Ελληνική κοινωνία υποφέρει .


Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι


Ο μοναδικός δρόμος είναι ο δρόμος του αγώνα για την ανατροπή όλων των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης και της Τρόικα .


·         ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΓΕΝΕΩΝ

·         ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ  ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ

·         ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΗΜΕΡΑ 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 ΣΤΙΣ 18:00ΜΜ ΣΤΟ 6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Για το ΔΣ



                  Ο Πρόεδρος                                                  Ο Γραμματέας

       Δημήτρης  Παπαγεωργίου                               Ματθαίος Φιλιππούσης