Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΟΕ



Αθήνα  22/11/2010
Προς
1.Τους Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε.
2. ΜΜΕ (συντάκτες εκπ/κού ρεπορτάζ)

       
Πραγματοποιήθηκε σήμερα 22/11/2010 συνάντηση του Δ.Σ. της ΔΟΕ με την πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας (Υφυπουργό κ. Χριστοφιλοπούλου, Γεν. Γραμματέα κ. Κουλαϊδή, Ειδικό Γραμματέα κ. Κοντογιάννη και τον προϊστάμενο της ειδικής υπηρεσίας εφαρμογών κ. Κομνηνό), για το θέμα των αναπληρωτών που προσελήφθησαν μέσω ΕΣΠΑ.
            Η Υφυπουργός Παιδείας, απαντώντας στα αιτήματα της ΔΟΕ (απόφαση Δ.Σ. ΔΟΕ 18/11/2010)ανακοίνωσε τα εξής:
1. Οι αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ (5.802 συνάδελφοι στην Π.Ε.) θα πληρωθούν όλοι μέχρι τέλος Νοέμβρη 2010, εφόσον σταλούν οι μισθολογικές καταστάσεις και υπογραφούν οι συμβάσεις. Θα πληρώνονται τις αργίες και τις διακοπές , δώρα, επιδόματα, κλπ. Είναι έτοιμοι να πληρωθούν οι αναπληρωτές της Μαγνησίας για το μήνα Σεπτέμβριο.
2. Για τις συμβάσεις εργασίας επέρριψε την ευθύνη σε γραφειοκρατικού τύπου προβλήματα και κακούς χειρισμούς σε ορισμένες Διευθύνσεις. Οι νέες συμβάσεις θα περιλαμβάνουν οπωσδήποτε τις μεικτές αποδοχές των εκπαιδευτικών. Για το σκοπό αυτό έχει εκδοθεί σχετική εγκύκλιος (αρ. πρωτ. 9376/19-11-2010). Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί δεν πρέπει να υπογράφουν συμβάσεις που δεν θα περιλαμβάνουν τις αποδοχές τους.
3. Στο αίτημα της ΔΟΕ να μετατραπούν οι συμβάσεις μέσω ΕΣΠΑ, σε συμβάσεις μέσω του τακτικού προϋπολογισμού, απάντησε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει γιατί τα χρήματα του ΕΣΠΑ  προέρχονται από την Ευρ. Ένωση και είναι σε άλλο κωδικό.
Ύστερα από τα παραπάνω το Δ.Σ. της ΔΟΕ:
  • Καταγγέλλει ως απαράδεκτο το γεγονός να προσλαμβάνονται αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ χωρίς καν να έχουν ενημερωθεί για αυτό, καθώς επίσης και το γεγονός να παραμένουν απλήρωτοι μέχρι τέλος Νοέμβρη.
  • Δηλώνει πως θα συνεχίσει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τα δικαιώματα των συναδέλφων.
Από τη Δ.Ο.Ε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.