Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Ενιαίο μισθολόγιο



         ΣΥΛΛΟΓΟΣ                                                Πρέβεζα : 13-4-2011  

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  Π.Ε.                                     Αρ Πρωτ : 90
         Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ                                             

 ΓΡΑΦΕΙΑ: ΝΙΚΛΑΜΠΑ 2

ΤΗΛ –ΦΑΞ  26820 22868                                                            
Τ.Κ  48100   ΠΡΕΒΕΖΑ
Mail: syllogosekppeprevezas@gmail.com                  Προς : Τα μέλη του Συλλόγου

           
Θέμα : Ενιαίο μισθολόγιο
           
            Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

            Τα τελευταία χρόνια ο Δημόσιος τομέας δέχεται συστηματική επίθεση και γίνεται προσπάθεια ώστε να χρεωθεί όλα τα δεινά και τις δυσλειτουργίες του Ελληνικού κράτους αλλά και το σύνολο των παθογενειών που παρουσιάζονται στην Ελληνική κοινωνία .
            Εξαίρεση δεν αποτελούν οι εκπαιδευτικοί . Συστηματικά  - από κυβερνητικούς και μη κυβερνητικούς κύκλους – απαξιώνεται το έργο και η προσφορά μας  .
            Μέρος αυτής της επίθεσης αποτελεί και η για χρόνια μισθολογική υποβάθμιση των εκπαιδευτικών και η καθήλωση των αποδοχών μας  στα χαμηλότερα κλιμάκια των Δημοσίων υπαλλήλων που δεν μας  επιτρέπει να ζούμε  με αξιοπρέπεια από το μισθό μας .
            Με την επίθεση που δεχθήκαμε και δεχόμαστε από την Τρόικα και την Κυβέρνηση στο εισόδημά μας , τόσο σε επίπεδο ονομαστικών μειώσεων όσο και στο επίπεδο των άμεσων και έμμεσων φόρων , οι πραγματικές μας απώλειες ξεπέρασαν το 20% του μισθού μας δυναμιτίζοντας  κυριολεκτικά τον οικογενειακό μας προϋπολογισμό , γυρίζοντας μας σε επίπεδα του 2009 και αναγκάζοντας μας να υπολογίζουμε σε καθημερινή βάση ακόμη και μικροέξοδα που πριν ούτε καν τα σκεφτόμαστε και εσωτερικεύοντας μας ένα διαρκές άγχος για το πώς θα βγει ο μήνας .

            Συναδέλφισσες – συνάδελφοι      

            Όσα κι αν μας πήραν με πρόσχημα την έξοδο από την κρίση φάνηκε ότι δεν επαρκούν .
            Τα αδιέξοδα της κυβερνητικής μνημονιακής πολιτικής παραμένουν. Τα προβλήματα των ελλειμμάτων και του χρέους οξύνθηκαν και η οικονομία εξακολουθεί να βρίσκεται σε ύφεση . Η κυβέρνηση αναζητεί νέα έσοδα και ετοιμάζεται για τη λήψη πρόσθετων μέτρων για τη μείωση του ελλείμματος.
            Σ’ αυτό το δυσμενές και αρνητικό για εμάς πλαίσιο ετοιμάζεται και η ψήφιση του νέου μισθολογίου . Ενός μισθολογίου που θα επηρεάζει τις ζωές μας τουλάχιστον για τα 10 επόμενα χρόνια .
            Μην έχουμε αυταπάτες . Όταν λείπουν χρήματα θα αναζητηθούν από αυτούς που δεν μπορούν να ξεφύγουν , τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους . Το νέο μισθολόγιο θα παγιώσει τις υπάρχουσες περικοπές και κινδυνεύουμε άμεσα για νέες που θα μας ακολουθούν μόνιμα στον υπόλοιπο εργασιακό μας βίο .
            Εμείς διεκδικούμε ένα πραγματικά ενιαίο μισθολόγιο με κοινές αρχές για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους χωρίς ειδικούς λογαριασμούς και εξόφθαλμες εξαιρέσεις .
            Διεκδικούμε αυξήσεις στις αποδοχές μας που θα μας επιτρέψουν να ζούμε με αξιοπρέπεια μόνο από το μισθό μας .
            Σε αυτά είμαστε ανυποχώρητοι .
            Όλοι πρέπει να συμμετέχουμε στους αγώνες για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας ενάντια σε κάθε προσπάθεια για περεταίρω υποβάθμιση της ζωής μας .   
  
              Για το ΔΣ

                  Ο Πρόεδρος                                                  Ο Γραμματέας


       Δημήτρης  Παπαγεωργίου                               Ματθαίος Φιλιππούσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.