Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Για την απόφαση του υπουργείου παιδείας να κατατάξει τους αιρετούς εκπροσώπους του κλάδου στο ΚΥΣΠΕ Δ. Μπράτη και Β. Παληγιάννη στο βαθμό Α.


         ΣΥΛΛΟΓΟΣ                                             Πρέβεζα : 10 – 1 - 2012  


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  Π.Ε.                  Αρ πρωτ:   1      

Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ                                             

 ΓΡΑΦΕΙΑ: ΝΙΚΛΑΜΠΑ 2


ΤΗΛ –ΦΑΞ  26820 22868                                                            

Τ.Κ  48100   ΠΡΕΒΕΖΑ

Mail: syllogosekppeprevezas@gmail.com                  Προς :   Τα μέλη του Συλλόγου

                                                                           

Θέμα :  Για την απόφαση του υπουργείου παιδείας να κατατάξει τους αιρετούς εκπροσώπους του κλάδου στο ΚΥΣΠΕ Δ. Μπράτη και Β. Παληγιάννη στο βαθμό Α.

            Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι η υπουργός παιδείας υπέγραψε την κατάταξη στο νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο των αιρετών εκπροσώπων του κλάδου στο ΚΥΣΠΕ Δ. Μπράτη και Β. Παληγιάννη στο βαθμό Α΄, για όσο διάστημα διαρκεί η θητεία τους και με τις αντίστοιχες στο βαθμό αυτό οικονομικές αποδοχές.
            Μάλιστα, η έκπληξη που νιώσαμε στην συνέχεια ήταν ακόμα μεγαλύτερη διότι δεν ακούσαμε κουβέντα για την εξέλιξη αυτή ούτε από τους ίδιους τους αιρετούς ούτε από την Δ.Ο.Ε την ώρα που χιλιάδες συνάδελφοί βλέπουν έκπληκτοι να επιχειρείται με το ενιαίο μισθολόγιο - φτωχολόγιο μια μεγάλη κλοπή της προϋπηρεσίας και συνεπώς των αποδοχών τους.
            Μπορούν άραγε να μας εξηγήσουν οι συνάδελφοι στην Δ.Ο.Ε πώς βλέπουν την υποθετική περίπτωση να εκλεγεί του χρόνου αιρετός ένας νέος συνάδελφος και να πάρει αμέσως τον βαθμό Α΄ για τη συνδικαλιστική του «προσφορά», την ώρα που χιλιάδες συνάδελφοί μας δεν πρόκειται να δουν ποτέ ούτε τον βαθμό Β΄!

            Αν δεν μπορούν ή δεν θέλουν, θέλουμε να τους υπενθυμίσουμε εμείς ότι ο συνδικαλισμός είναι επιλογή με σκοπό την προσφορά στο σύνολο και τους κοινωνικούς αγώνες και δεν επιτρέπεται να αποφέρει κανενός είδους προνόμια που να διαχωρίζουν τους συνδικαλιστές από τους υπόλοιπους συναδέλφους τους.
            Ζητάμε λοιπόν από την Δ.Ο.Ε να πάρει θέση και να απαιτήσει την κατάργηση αυτής της απαράδεκτης ρύθμισης, αλλιώς πολύ φοβόμαστε ότι τα φαινόμενα αποσυνδικαλισμού που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια θα είναι ένα τίποτα μπροστά στο ξέσπασμα της οργής των συναδέλφων. Το καζάνι από καιρό σιγοβράζει…



Για το ΔΣ

                  Ο Πρόεδρος                                    Ο Γραμματέας



       Δημήτρης  Παπαγεωργίου              Ματθαίος Φιλιππούσης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.