Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Μνημόνιο 2


 

         ΣΥΛΛΟΓΟΣ                                                Πρέβεζα :  14 – 2-2012


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  Π.Ε.                     Αρ Πρωτ  :  15
         Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ                                             

 ΓΡΑΦΕΙΑ: ΝΙΚΛΑΜΠΑ 2

ΤΗΛ –ΦΑΞ  26820 22868                                                            
Τ.Κ  48100   ΠΡΕΒΕΖΑ
Mail: syllogosekppeprevezas@gmail.com                  Προς : Τα μέλη του Συλλόγου

                                                                                                     MME


Θέμα  :  Μνημόνιο 2

Δυο χρόνια η Ελληνική Κοινωνία πλήττεται βάναυσα από άδικα και σκληρά μέτρα που συρρίκνωσαν το εισόδημα μας και υποβάθμισαν την ποιότητα της ζωής μας .

Με πρόσχημα το δημόσιο χρέος και με όχημα το ανίκανο να προβάλλει οποιαδήποτε σοβαρή αντίδραση πολιτικό σύστημα της χώρας , νομοθέτησαν μέτρα πρωτοφανούς σκληρότητας που έπληξαν τους συνήθης ύποπτους , τα μεσαία και κατώτερα λαϊκά στρώματα . Υποσχέθηκαν μάλιστα ότι οι αιματηρές αυτές θυσίες θα οδηγούσαν στην ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας και στην έξοδο από την κρίση .

Δυστυχώς όμως τα μέτρα αυτά , οι  περικοπές μισθών και συντάξεων οι απολύσεις η εφεδρεία , οι φοροεπιδρομές  , οι έκτακτες εισφορές και τα χαράτσια   όχι μόνο δεν έφεραν την έξοδο από την κρίση αλλά βύθισαν σε βαθιά ύφεση την Ελληνική οικονομία , οδήγησαν σε έκρηξη της ανεργίας , και έκαναν την καθημερινότητα ασφυκτική .

            Στις 12-2-2012 η Συγκυβέρνηση και η Τρόικα σπέρνοντας πάλι τον πανικό μέσω των ελεγχόμενων ΜΜΕ και των κατευθυνόμενων δηλώσεων έβαλε πάλι το εκβιαστικό δίλλημα χρεοκοπία ή νέο Μνημόνιο

            Φυσικά επιλέχτηκε η προειλημμένη απόφαση του νέου Μνημονίου που επιβάλλει στο μεγαλύτερο μέρος του Ελληνικού λαού νέες αιματηρές θυσίες και επαχθή μέτρα . Από τους όρους του νέου Μνημονίου γίνεται ξεκάθαρο πια ότι οι Δανειστές μας δεν διαφέρουν από τους  τοκογλύφους του κοινού ποινικού Δικαίου που «στύβουν» όποιον πέσει στα νύχια τους και είναι ίσως χειρότεροι γιατί αυτοί «στύβουν» λαούς .

            Από το ένα άκρο της χρεοκοπίας και της εξόδου από το ευρώ έως το άλλο της συνθλιβής μιας ολόκληρης κοινωνίας σίγουρα υπήρχαν και άλλες λύσεις . Έθιγαν όμως τα συμφέροντα του Τραπεζικού κεφαλαίου και των ισχυρών και για αυτό επέλεξαν να πληρώσουν οι αδύναμοι .

            Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε όλους όσους ψήφισαν το νέο Μνημόνιο κλέβοντας τις ζωές και το μέλλον μας .

            Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε όλους όσους με πράξεις οι παραλείψεις τους τα προηγούμενα χρόνια οδήγησαν την Ελλάδα και την Ελληνική κοινωνία στη θέση που βρίσκεται σήμερα .

            Ζητάμε την κατάργηση του νόμου 4024/11 ( βαθμολόγιο – μισθολόγιο ) και των εφαρμοστικών νόμων του πρώτου Μνημονίου

            Ζητάμε τη μη εφαρμογή του νέου Μνημονίου

            Την κρίση να πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν.

            Καλούμε όλους του συναδέλφους σε αγωνιστική ετοιμότητα να συμμετάσχουν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα γίνουν – σε συνέχεια της μεγάλης Παμπρεβεζιάνικης συγκέντρωσης της 12ης Φεβρουαρίου -   με τη συμμετοχή και άλλων εργαζόμενων για την ανατροπή των αντιλαϊκών μέτρων της συγκυβέρνησης και της Τρόικας . 
      
Για το ΔΣ


                  Ο Πρόεδρος                                                  Ο Γραμματέας

       Δημήτρης  Παπαγεωργίου                               Ματθαίος Φιλιππούσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.