Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024

Απεργία- αποχή από την τηλεδιάσκεψη

 

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Με την υπ’ αριθμ. Πρωτ. 5816/15-01-2024 εγκύκλιο ο Γ.Γ. του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. καλεί την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024 στις 09.30 σε τηλεδιάσκεψη με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ τους/τις Περιφερειακούς Διευθυντές/ντριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τους/τις Διευθυντές/ντριες Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τους/τις Σύμβουλους Εκπαίδευσης και τους Δ/ντες-ντριες, Προϊστάμενους-νες των σχολικών μονάδων της χώρας με θέμα: «Έναρξη διαδικασίας Αξιολόγησης Α2».

 Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

-Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε με όπλο την καθόλα νόμιμη  απεργία-αποχή από τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο 4823/21  καθώς και από την Υ.Α. 9950/ΓΔ5 ΦΕΚ 388/27-1-2023 «Ρύθμιση ειδικότερων και λεπτομερειακών θεμάτων σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τη διαδικασία διενέργειάς της» και σχετίζονται με όλα τα εξωδιδακτικά καθήκοντα σχετικά με την ατομική αξιολόγηση (συναντήσεις με Συμβούλους Εκπαίδευσης, ενημέρωση ατομικού φακέλου, ενημερώσεις/τηλεδιασκέψεις σχετικά με την αξιολόγηση, κατάθεση έκθεσης αυτοαξιολόγησης κ.τ.λ.).

                Στα πλαίσια αυτά της απεργίας αποχής δεν συμμετέχει κανένα στέλεχος εκπαίδευσης, κανένας και καμιά διευθυντής/-ντρια, προϊστάμενος/η στην αυριανή τηλεδιάσκεψη.

Υπενθυμίζουμε ότι η αποχή των εκπαιδευτικών από συγκεκριμένα καθήκοντα προβλέπεται από τις διατάξεις του ν.1264/1982, όπως αυτές έχουν ερμηνευτεί από τα αρμόδια Δικαστήρια (όλως ενδεικτικώς Δ.Εφ. 486/1995 κ.α.) και συνιστά απολύτως νόμιμη, συνταγματικά κατοχυρωμένη μορφή συνδικαλιστικής δράσης, αναγνωριζόμενη ως μορφή απεργίας η οποία καλύπτει τους συμμετέχοντες από κάθε πειθαρχική ευθύνη.  

 Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Η μαζικότητα, η ενότητα και η καθολική συμμετοχή στην απεργία – αποχή, τις στάσεις εργασίας, τις απεργιακές κινητοποιήσεις και όλες τις υπόλοιπες δράσεις είναι που θα αποτρέψουν την υλοποίηση των αντιεκπαιδευτικών πολιτικών και των αυταρχικών απειλών της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ! ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΝΙΚΗΤΕΣ!

ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΣΠΙΔΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ –ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.