Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στην αντιεκπαιδευτική-αντιεπιστημονική αξιολόγηση - Παράσταση διαμαρτυρίας 9 Φλεβάρη

 ΟΛΟΙ ΟΛΕΣ στη παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου στις 14:00 ενάντια στις απειλές και τις προσπάθειες εκφοβισμού των εκπαιδευτικών

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Ακόμα πιο μαζικά, ακόμα πιο αποφασιστικά, συμμετέχουμε στην απεργία – αποχή, υπογράφουμε τη δήλωση της Δ.Ο.Ε.(όσοι/όσες δεν την έχουν υπογράψει) και την καταθέτουμε στο πρωτόκολλο του σχολείου ώστε να είμαστε καλυμμένοι.

Το γεγονός ότι το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. σπεύδει να προχωρήσει την Α2 φάση δηλαδή την «αξιολόγηση» των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών από τους δ/ντες-ντριες και προϊσταμένους-ες των σχολικών μονάδων, αποτελεί βήμα κλιμάκωσης στην προσπάθεια εφαρμογής του αντιεκπαιδευτικού νόμου 4823/21. Η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. γνωρίζοντας πολύ καλά ότι το βαθιά αντιδραστικό και αντιεκπαιδευτικό σχέδιο που ονομάζει «ατομική αξιολόγηση» των εκπαιδευτικών έχει «πέσει στα βράχια» λόγω της σθεναρής και αποφασιστικής στάσης του κλάδου, κάτι που ομολόγησε και στη διαδικτυακή συνάντηση με τους Συμβούλους Εκπαίδευσης στις 19/1/2024, «επιστρατεύει» τώρα και τους/τις δ/ντες-ντριες και προϊσταμένους-ες ανοίγοντας παράλληλα όλο το φάσμα των αξιολογούμενων όπως προβλέπεται από το άρθρο 77 παρ.2 του ν.4823/21. Αυτή και μόνο η ενέργεια είναι ομολογία ήττας  και πανικού μπροστά στην κατάρρευση όλου του επικοινωνιακού σχεδιασμού της και την ανατροπή όλων των χρονικών ορίων που προβλέπει ο νόμος για μια αντιεπιστημονική και γραφειοκρατική διαδικασία που αν, υποθετικά, ολοκληρωθεί ποτέ  για όλους αυτό δεν θα γίνει παρά μετά από μια εξαετία, τουλάχιστο.

Ο κλάδος, μόνος παλεύει για τη στήριξη του δημόσιου σχολείου και των μαθητών και συνεχίζει περήφανα να δίνει τη μάχη. Δε θα μείνουμε αμέτοχοι στην προσπάθεια του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., να αλλάξει τελείως το περιεχόμενο και τη δομή του σχολείου, μετατρέποντας ουσιαστικά τους διευθυντές-ντριες και τους προϊσταμένους-ες από συναδέλφους/ισσες σε αξιολογητές – επιθεωρητές και manager. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να φωλιάσει μέσα στα σχολεία μας ο φόβος, η διάρρηξη των συναδελφικών, παιδαγωγικών και ανθρώπινων σχέσεων. Δε μπορούμε να αφήσουμε να μετατραπούμε από «συνάδελφοι» σε «ανταγωνιστές» για το ποιος θα πάρει καλύτερη «αξιολόγηση», τορπιλίζοντας έτσι τη συναδελφικότητα, την αλληλεγγύη, τη συντροφικότητα μέσα στα σχολεία. Άλλωστε, αν απωλέσουμε αυτά τα χαρακτηριστικά μας, πως θα διδάξουμε τέτοιες έννοιες στα παιδιά;

Όλοι μαζί τώρα, μπορούμε να δώσουμε μήνυμα σε κυβέρνηση και Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., ότι ο κλάδος δεν συναινεί στην αντιεκπαιδευτική πολιτική, μπορούμε να βάλουμε σοβαρά εμπόδια στα σχέδιά τους να αλλάξουν το σχολείο προς το χειρότερο.

Καλούμε πλέον όλες και όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να υπογράψουν τις δηλώσεις της απεργίας – αποχής που υπάρχουν σε κάθε σχολική μονάδα.

Καλούμε τους  δ/ντες-ντριες και προϊσταμένους-ες των σχολικών μονάδων να συμμετέχουν στην απεργία – αποχή μιας και στη νέα φάση, το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. θα επιδιώξει να τους χρησιμοποιήσει ως μοχλό πίεσης. Μόνο με τη συμμετοχή στην απεργία αποχή είμαστε όλοι και όλες καλυμμένοι απέναντι στις απειλές και την διοικητική αυθαιρεσία. Ξεκαθαρίζουμε πως και οι δ/ντες-ντριες και προϊσταμένοι-ες των σχολικών μονάδων, είναι συνάδελφοι, έχουν και αυτοί τα ίδια συνδικαλιστικά δικαιώματα, μπορούν να αντιστέκονται με νόμιμο και οργανωμένο τρόπο απέναντι σε άδικους νόμους, αντιεκπαιδευτικές πολιτικές. Ειδικά σε τέτοιες περιπτώσεις που αφορούν το μέλλον της εκπαίδευσης, των παιδιών μας, η αντίσταση δεν είναι απλά δικαίωμα, γίνεται καθήκον!

Επαναλαμβάνουμε πως η απεργία – αποχή είναι μια νόμιμη μορφή πάλης πλήρως κατοχυρωμένη. Η Δ.Ο.Ε. την έχει προκηρύξει με βάση όλες τις τυπικές διαδικασίες (κατάθεση εξώδικου κτλ). Επίσης, καλύπτει πλήρως και η στάση εργασίας από τις δυο παρακολουθήσεις του μαθήματος. Και η στάση εργασίας (μορφή απεργιακής κινητοποίησης) είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη. Η συμμετοχή, λοιπόν, σε μια τέτοια απόφαση σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να οδηγήσει σε πειθαρχικό παράπτωμα.  Όπως η συμμετοχή σε μια 24ωρη απεργία δεν είναι παράπτωμα έτσι και στην απεργία αποχή.

ΟΛΟΙ ΟΛΕΣ στη παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου στις 14:00 ενάντια στις απειλές και τις προσπάθειες εκφοβισμού των εκπαιδευτικών.

Προχωράμε ενωμένοι/ες μαζικά με την απόφαση της Δ.Ο.Ε. Υπογράφουμε το έντυπο συμμετοχής στην απεργία – αποχή. Με ενότητα, αποφασιστικότητα και θέληση θα νικήσουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.