Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023

Όχι στην αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού

 

Κατά 92% (68 στα 74) τα σχολεία του συλλόγου μας αντιστάθηκαν στην αξιολόγηση της σχολικής μονάδας με ενιαίο τρόπο και τα ενιαία κείμενα, ύστερα από αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων. Αποφάσεις που πάρθηκαν με ομοφωνίες ή πολύ μεγάλες πλειοψηφίες!

Χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες σε όλες τις σχολικές μονάδες για την αγωνιστική και αποφασιστική στάση τους και τη στήριξη της συλλογικής προσπάθειας! Ανάμεσά τους και η συντριπτική πλειοψηφία των Δ/ντων-Δ/ντριων-Προϊσταμένων. Με τη στάση όλων, υπερασπίζουμε το δημόσιο χαρακτήρα των σχολείων μας, εμποδίζουμε την κατηγοριοποίησή τους, διαφυλάσσουμε τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, αγωνιζόμαστε για την εργασιακή μας αξιοπρέπεια απέναντι στον εφιάλτη της αξιολόγησης.

Καλούμε τους συναδέλφους σε ενότητα στους συλλόγους διδασκόντων και συσπείρωση στον ΣΕΠΕ Πρέβεζας. Συνεχίζουμε τον αγώνα. Μαζικά, δυναμικά, αποφασιστικά ακυρώνουμε και την ατομική αξιολόγηση!

Τις τελευταίες μέρες δυναμώνει τόσο στον Σύλλογος μας όσο και σε όλη την Ελλάδα η συμμετοχή των συναδέλφων/ισσων στην απεργία αποχή από την ατομική αξιολόγηση. Ακόμα και εκπαιδευτικοί που είχαν εκκινήσει τις διαδικασίες αλλάζουν στάση και συντάσσονται με την απόφαση της 92ης ΓΣ. Στην πράξη το ΥΠΑΙΘΑ αδυνατεί να προχωρήσει τη διαδικασία. Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης απαιτεί και τις 3 φάσεις (Α1,  Α2 και Β) και μέχρι τώρα δεν μπορούν να προωθήσουν κατ’ ελάχιστον ούτε την πρώτη φάση. Καταρρέει κανονικά και το σκιάχτρο των ποινών που ήταν και το τελευταίο τους χαρτί. Κανέναν/μια που συμμετέχει σε συλλογικό αγώνα που καλύπτει η Ομοσπονδία δεν μπορούν να πειράξουν!  

Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει η ενημέρωση και η αλληλεγγύη, η δράση των Συλλόγων σε όλα τα σχολεία. Προχωράμε δυνατά!

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!! Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.