Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ, Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

 

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Πρέβεζας καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το έγκλημα που συντελείται στην Παλαιστίνη από την Ισραηλινή προκλητική επιθετικότητα με τη βοήθεια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, την ανοχή της Ε.Ε. και την ανοιχτή εμπλοκή της Ελληνικής κυβέρνησης. Όπως, καταδίκασε και την αποτρόπαιη και πολύνεκρη επίθεση της Χαμάς με τις εν ψυχρώ εκτελέσεις ανυποψίαστων αμάχων Ισραηλινών στις 6 Οκτωβρίου 2023.

Καταδικάζουμε, επίσης, την απαράδεκτη και επικίνδυνη απόφαση της κυβέρνησης να παραχωρήσει την 112 πτέρυγα μάχης της Ελευσίνας για αξιοποίηση από τους Αμερικάνους και το ΝΑΤΟ στους δολοφονικούς σχεδιασμούς του Ισραήλ για το μακέλεμα του Παλαιστινιακού λαού. Καταδικάζουμε, τέλος, την απαράδεκτη επιλογή της κυβέρνηση της Ν.Δ. να δηλώσει αποχή από την ψηφοφορία στον ΟΗΕ για την άμεση κατάπαυση του πυρός.

Χαιρετίζουμε τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις των προηγούμενων ημερών και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο δίκιο του Παλαιστινιακού λαού που διεκδικεί να έχει πατρίδα, απέναντι στην κατοχή από το Ισραήλ. Παλεύουμε για να μην εμπλακεί η χώρα μας στη σφαγή και στο μακελειό. Να μη γίνει ορμητήριο πολέμου και ταυτόχρονα στόχος αντιποίνων.

Η πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Ελλάδας στο Ισραήλ και η συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Νετανιάχου συνιστά πρόκληση, συνενοχή στο έγκλημα και στην κατοχή, δεν εκφράζει τον ελληνικό λαό.

            Οι δηλώσεις του για το «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα» το οποίο όπως είπε «πρέπει να ασκεί χωρίς μεγάλο ανθρωπιστικό κόστος» λίγες μέρες μετά το βομβαρδισμό του νοσοκομείου και της ελληνορθόδοξης εκκλησίας είναι εκτός από ανιστόρητες και εξοργιστικές.

Κανείς δεν μπορεί να σιωπά όταν στη Γάζα οι νεκροί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς ξεπερνούν τους 10.000, ανάμεσά τους πάνω από τους μισούς είναι γυναικόπαιδα.

            Κανείς δεν μπορεί να σιωπά όταν στη Γάζα κάθε 15 λεπτά σκοτώνεται και ένα παιδάκι.

Κανείς δεν μπορεί να σιωπά όταν στη Γάζα οι τραυματίες ξεπερνούν τις 25.000 χωρίς να έχουν την αναγκαία περίθαλψη εξαιτίας του ασφυκτικού αποκλεισμού του Ισραήλ.

Και αυτά είναι τα στοιχεία μόνο των τελευταίων ημερών, αφού εδώ και δεκαετίες συντελείται μια πραγματική γενοκτονία σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, που κλιμακώνεται το τελευταίο διάστημα. Τις συνέπειες της κατοχής και της βάρβαρης πολιτικής του κράτους του Ισραήλ, τις πληρώνει και ο ίδιος ο Ισραηλινός λαός.

Συνεχίζουμε να εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού απαιτώντας:

ü Καμία υποστήριξη στην Κυβέρνηση Νετανιάχου και στις τρομοκρατικές ενέργειες του Ισραήλ.

ü Καμία διευκόλυνση με βάσεις και άλλες υποδομές να μη δώσει η χώρα μας σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ισραήλ. Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα «Ψαρά».

ü Να σταματήσει κάθε οικονομική – πολιτική – στρατιωτική συνεργασία που διευκολύνει το Ισραήλ να υλοποιήσει τα δολοφονικά του σχέδια σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού.

 

Η ασφάλεια, η σταθερότητα και η ειρήνη στην περιοχή επιβάλλει μια δίκαιη λύση για την Παλαιστίνη και το Ισραήλ, τη λύση των δύο κρατών με αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με τα σύνορα του 1967 και τις αποφάσεις του ΟΗΕ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.