Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

Ανακοίνωση για την εγκύκλιο Κατσαρού για την εσωτερική αξιολόγηση

 

√ Δεν αλλάζουμε τις συλλογικές μας αποφάσεις.

√ Επιστρέφουμε την εγκύκλιο Κατσαρού – ΥΠΑΙΘΑ ως απαράδεκτη και ανυπόστατη!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ζούμε για μια ακόμη φορά την «ημέρα της μαρμότας» με σκηνοθέτη την κυβέρνηση και πρωταγωνιστές την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ. Στις 8/12 το βράδυ, στάλθηκε νέα εγκύκλιος με παλιό και γνωστό περιεχόμενο: εκφοβισμός και απειλές για όσους Συλλόγους Διδασκόντων έχουν ανεβάσει τα «Ενιαία κείμενα» της ΔΟΕ στις πλατφόρμες για την εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση.

Πραγματικά, εμείς έχουμε χάσει τον αριθμό των φασόν εγκυκλίων για αυτό το θέμα. Το ΥΠΑΙΘΑ όμως δείχνει να έχει χάσει τον ύπνο του με τη στάση που κρατάει ο κλάδος!

Ο ΓΓ του ΥΠΑΙΘΑ, Κατσαρός, επαναλαμβάνει τα ίδια με τον πρώην ΓΓ Κόπτση. Καμία πρωτοτυπία, τίποτα καινούργιο. Στόχος τους είναι μήπως και «σπάσουν» κανέναν Σύλλογο Διδασκόντων με το όπλο του φόβου και των απειλών.

Καμία κύρωση δεν μπορεί να υπάρξει για Συλλόγους Διδασκόντων, εκπαιδευτικούς, διευθυντές που ακολουθούν την απόφαση της ΔΟΕ. Το ΥΠΑΙΘΑ και ο Γ.Γ. δεν έχουν καμία δυνατότητα παρέμβασης στο περιεχόμενο που ανεβαίνει στις πλατφόρμες του ΙΕΠ. Καθετί διαφορετικό, από όπου κι αν διαδίδεται, είναι ψέμα!

Είναι τουλάχιστον φαιδρό να πιστεύουν ότι θα τα καταφέρουν. Γνωρίζουν πολύ καλά στο ΥΠΑΙΘΑ αλλά και στην κυβέρνηση ότι ο κλάδος μας αφήνει ανενεργές τις αντιεκπαιδευτικές διατάξεις της «αξιολόγησης». Αποδεικνύεται περίτρανα πως όταν οι εργαζόμενοι έχουν θέληση και αποφασιστικότητα μπορούν να μετράνε νίκες, να εμποδίζουν την εφαρμογή αντιλαϊκών νόμων!

Οι φασόν υποδείξεις και απειλές του Υπουργείου Παιδείας δείχνουν ότι ο αγώνας του κλάδου και οι συλλογικές μας αποφάσεις τούς έχουν βάλει δύσκολα. Η κατηγοριοποίηση των σχολείων δεν προχωράει. Η συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου δεν αποδέχεται το αντιεκπαιδευτικό σχέδιο για σχολεία πολλών ταχυτήτων με μαθητές και γονείς πελάτες και εκπαιδευτικούς με σκυμμένο κεφάλι.

Δεν υποχωρούμε, δεν αλλάζουμε τις αποφάσεις μας!Συνεχίζουμε πιο δυναμικά!!

Οδηγός μας η ομόφωνη απόφαση της 92ης Γ.Σ. της ΔΟΕ. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για όλα τα ζητήματα, για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα!! Ούτε βήμα πίσω!!

Όλοι και όλες συσπειρωνόμαστε στα σωματεία μας! Στην πράξη σπάμε την τρομοκρατία!

Επισυνάπτουμε την απόφαση με αρ. πρωτ. 740 / 10/12/2023 του Δ.Σ. της ΔΟΕ με θέμα: «Νέα πολιτική ηγεσία, οι ίδιες παλιές μεθοδεύσεις, οι ίδιου τύπου παράνομες και αποπροσανατολιστικές εντολές. Απαντάμε ενωτικά και αποφασιστικά στον αυταρχισμό και τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις. Δεν αλλάζουμε ούτε λέξη από τις αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων.»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.