Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Ενημέρωση για τις αποφάσεις της Γ.Σ. του Συλλόγου μας στις 27- 03-2024

 

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι ,

Πραγματοποιήθηκε χθες, την Τετάρτη 27-03-2024, η έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, με θέμα λήψη απόφασης σχετικά με την απεργία-αποχή ενάντια στην αξιολόγηση. Ήταν η μαζικότερη συνέλευση των τελευταίων χρόνων. Με καταστατική απαρτία, αποφασίστηκε:

  • Η προκήρυξη Απεργίας – Αποχής από τις διατάξεις του ν. 4823/21 που σχετίζονται με όλες τις προπαρασκευαστικές διαδικασίες της ατομικής αξιολόγησης ώστε μαζί με τις 3ωρες στάσεις εργασίας της ΔΟΕ και του Συλλόγου μας να συμβάλουν στη μη εφαρμογή διατάξεων που οδηγούν στην κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών και την εργασιακή εξαθλίωση του κλάδου.

Με βάση την παραπάνω απόφαση καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ:

1.      Να κηρύξει άμεσα νέα απεργία – αποχή με τροποποίηση των αιτημάτων και να δώσει ενιαία πανελλαδική κάλυψη στον κλάδο.

2.      Να αναλάβει την ευθύνη ενιαία και πανελλαδικά να καθοδηγήσει τα πρωτοβάθμια σωματεία προκειμένου να κηρύξουν την Απεργία – Αποχή σε όλη την Ελλάδα και σε όλες τις ΔΙ.ΠΕ. (εφόσον αυτό χρειαστεί)

3.      Σε περίπτωση που το Δ.Σ. της ΔΟΕ δεν προχωρήσει στα παραπάνω βήματα (είτε το 1ο είτε το 2ο) αποφασίζουμε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση της απόφασης για Απεργία – Αποχή σε συντονισμό με άλλους ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ που έχουν αντίστοιχες αποφάσεις αμέσως μετά τις ολομέλειες προέδρων ΣΕΠΕ (1/4) και ΕΛΜΕ (30/3).

 

 

  • Συμμετοχή στη Πανελλαδική Σύσκεψη Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. και ΕΛΜΕ στις 31/3 στις 12:00 στο Μαράσλειο στην Αθήνα!
  • Συμμετοχή στην πανεργατική απεργία στις 17/4 με δυνατότητα 48ωρης

 

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ – ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ – ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ»

Συσπειρωμένοι στα σωματεία μας θα τα καταφέρουμε ακόμα μια φορά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.