Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024

Σχολικά γεύματα

 

Τα τελευταία χρόνια με τη συνεργασία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.  και του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας ( πρώην Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων) υλοποιείται πρόγραμμα διανομής σχολικών γευμάτων στα σχολεία ως εθνικό πρόγραμμα ενταγμένο στον κρατικό προϋπολογισμό. Ένα μέτρο  που εφαρμόζεται με στόχο την κάλυψη των διατροφικών αναγκών των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων που συμμετέχουν, στο πλαίσιο της υγιεινής μεσογειακής διατροφής και συντελεί στην μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού και στη βελτίωση των παιδαγωγικών και γνωστικών αποτελεσμάτων της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Με τη διακήρυξη υπ’ αριθ. 1/2024, του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, που δημοσιεύθηκε προ ολίγων ημερών, περί της ανάδειξης αναδόχου για την παροχή υπηρεσιών παρασκευής και διανομής ζεστών γευμάτων σε μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στα πλαίσια του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα», κατά τα σχολικά έτη 2024-2025 και 2025-2026, με δικαίωμα προαίρεσης για τη σχολική χρονιά 2026-2027, καθορίζονται πλέον Δημοτικά Σχολεία και του δήμου Πρεβέζας, για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα αυτό, κατά τα προαναφερόμενα σχολικά έτη.

Αποκαθίσταται έτσι μια αδικία η οποία μετρά περίπου μια δεκαετία όταν  καμία από τις σχολικές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας δεν είχε συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα για τα Σχολικά Γεύματα, εν μέρει όμως αφού τα Σχολεία των δήμων Ζηρού και Πάργας συνεχίζουν να μην συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα αυτό παρά τη θετική εισήγηση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας.

Για τον λόγο αυτό ζητάμε από τους αρμόδιους φορείς και τα αρμόδια Υπουργεία να μας ενημερώσουν για ποιο λόγο αποκλείστηκαν ξανά τα δημοτικά σχολεία των Δήμων Ζηρού και Πάργας από το Πρόγραμμα των Σχολικών Γευμάτων.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.