Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την Τρίτη 16 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν παραστάσεις διαμαρτυρίας του Συλλόγου μας μαζί με την ΕΛΜΕ Πρέβεζας στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας.

Στις συναντήσεις με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Π.Ε. και τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης Δ.Ε.:

·         Καταγγείλαμε τον αυταρχισμό, την τρομοκρατία και τον εκφοβισμό στον οποίο έχει καταφύγει για μια ακόμα φορά το Υπουργείο Παιδείας της κυβέρνησης της ΝΔ. Τονίσαμε ότι είναι πραγματικά ντροπή η εγκύκλιος του Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, που απειλεί με αντικατάσταση όσα στελέχη εκπαίδευσης δήθεν παρακωλύουν ή αρνούνται την αξιολόγηση.

·         Ξεκαθαρίσαμε πως οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί Διευθυντές/ντριες και Προϊσταμένες/οι, είναι απεργοί, συμμετέχουν στην απεργία-αποχή, σε μια νόμιμη, συνταγματικά κατοχυρωμένη μορφή αγώνα, ακολουθώντας τις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου, που βγήκαν από τις μαζικές Γ.Σ. μας, στην απεργία-αποχή που είναι σε πλήρη ισχύ.

·         Επισημάναμε πως δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να καταστρατηγήσει το δικαίωμα στην απεργία.

·         Δηλώσαμε ότι οι φοβέρες και οι απειλές του Υπουργείου Παιδείας δε θα μας κάμψουν. Τον αγώνα μας ενάντια στην αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση θα τον συνεχίσουμε μέχρι τη νίκη και να μην τολμήσει η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ να στοχοποιήσει απεργούς-απέχοντες Προϊσταμένες Νηπιαγωγείων, Διευθυντές/ντριες Δημοτικών Σχολείων και οποιονδήποτε άλλον/η απεργό-συνάδελφο/ισσα.

Τους ζητήσαμε να μεταφέρουν στο Υπουργείο Παιδείας την απαίτηση των εκπαιδευτικών εδώ και τώρα να ακούσει το ΥΠΑΙΘΑ τους εκπαιδευτικούς και άμεσα να προχωρήσει στις παρακάτω ενέργειες που αποτελούν το ελάχιστο βήμα καλής θέλησης:

1.    Έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων ΟΛΩΝ των δόκιμων εκπαιδευτικών άμεσα χωρίς εκβιασμούς μέσω των διατάξεων του ν. 4823/21.

2.    Πάγωμα κάθε πλευράς της «αξιολόγησης» - κατηγοριοποίησης και έναρξη ουσιαστικής συζήτησης με τον κλάδο.

3.    Άμεση καταβολή σε όλους τους εκπαιδευτικούς του δώρου Πάσχα, πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και μέτρα ενάντια στην ακρίβεια.

4.    Ανακοίνωση αριθμού μόνιμων διορισμών για τη νέα σχολική χρονιά που θα καλύπτουν όλα τα κενά στα σχολεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.