Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολείων

 

Τα κονδύλια από το κράτος για τις σχολικές επιτροπές,  την περίοδο 2010-2024, μειώθηκαν σε ποσοστό μεγαλύτερο από 60%. Τα ψίχουλα που σήμερα δίνονται στους Δήμους για τα σχολεία - σε σχέση πάντα με τις πραγματικές ανάγκες – αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα και δημιουργούν νέα . Πολλές φορές στις συνεδριάσεις των σχολικών επιτροπών και της ΔΕΠ γινόμαστε μάρτυρες της προσπάθειας να μοιραστεί  φτώχεια και να φτάσουν τα λίγα χρήματα των κρατικών επιχορηγήσεων   για να καλύψουν τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων. Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες θεωρείται, ούτε λίγο ούτε πολύ, πολυτέλεια να έχει ένα σχολείο κουρτίνες, να αντικατασταθούν κουφώματα δεκαετιών, να ανακατασκευαστούν οι τουαλέτες, να υπάρχει σύγχρονο εποπτικό υλικό.

          Πολλά σχολεία εκτός από τη γραφική ύλη δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τα στοιχειώδη είδη υγιεινής, όπως καθαριστικά, χαρτί υγείας, σαπούνια, είδη απαραίτητα για την υγεία των μαθητών μας!

Το πρόβλημα  είναι εντονότερο στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά που δεν έχουν κυλικεία, καθώς  τα ανταποδοτικά των κυλικείων αποτελούν μια μικρή ενίσχυση στα οικονομικά των σχολείων.

          Είναι απαράδεκτο οι εκπαιδευτικοί να μην έχουν τα απαιτούμενα εποπτικά μέσα για την εκπαιδευτική διαδικασία. Είναι απαράδεκτο και ντροπιαστικό το γεγονός τα σχολεία να μην έχουν τα χρήματα που απαιτούνται, για να πληρωθούν τα καθαριστικά για την ασφάλεια της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών!!!

 

Απαιτούμε:

 

Να δοθεί έκτακτο κονδύλι από τους Δήμους, ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία ως ασφαλείς τόποι υποδοχής των μαθητών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.