Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

Δελτίο Τύπου για παραστάσεις διαμαρτυρίας για μη κατατμήσεις τμημάτων και για αιτήσεις μονιμοποίησης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών

 

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου μαζική Παράσταση Διαμαρτυρίας στη ΔΙΠΕ Πρέβεζας για τις μη κατατμήσεις τμημάτων που οδηγούν στην σαρδελοποίηση των μαθητών στις σχολικές αίθουσες.  Εκπαιδευτικοί και γονείς απαίτησαν να χωριστούν οι τάξεις σε 1ο Δημοτικό Καναλλακίου και 1ο Δημοτικό Πρέβεζας.  Μέχρι τώρα από τις 7 μη κατατμήσεις τμημάτων της απόφασης της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Ηπείρου καταφέραμε να αναστείλουμε τις 5.  Συνεχίζουμε και για τις 2 τάξεις που απομένουν.

Επιπλέον,  Ο ΣΕΠΕ Πρέβεζας κατέθεσε την Τετάρτη 11/9 στη ΔΙΠΕ Πρέβεζας τις ομαδικές αιτήσεις συνάδελφων νεοδιόριστων του 2020 και 2021, απαιτώντας την άμεση υπογραφή και έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων της  μονιμοποίησής τους.

F Τονίστηκε ότι η συνέχιση άρνησης υπογραφής των διαπιστωτικών πράξεων από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης είναι μια παράνομη πράξη, αφού οι συνάδελφοι έχουν δικαιωθεί στα δικαστήρια με την πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών με την οποία ακυρώνονται οι πράξεις ανάκλησης της μονιμοποίησης νεοδιόριστων στην ΔΙ.Π.Ε. Δυτικής Αττικής.

F Τονίσαμε πως το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Πρέβεζας θεωρεί αδιαπραγμάτευτο πως η απόφαση του  Διοικητικού Εφετείου Αθηνών πρέπει να γίνει άμεσα εκτελεστή και απαιτήσαμε να μπει εδώ και τώρα τέλος στην εργασιακή ομηρία όλων των νεοδιόριστων.

F Επισημάναμε πως οι νεοδιόριστοι αντιμετωπίστηκαν και χρησιμοποιήθηκαν από την κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ ως ο αδύναμος κρίκος για να προσπαθήσουν να περάσουν την αντιδραστική και αντιπαιδαγωγική αξιολόγηση και πως ο αγώνας ενάντια στην κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών θα συνεχιστεί, η αξιολόγηση  δε θα περάσει.

F Δηλώσαμε για μια ακόμα φορά στο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας τη βούληση της ΔΟΕ και του Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Πρέβεζας να στηρίξει τους συναδέλφους νεοδιόριστους με όλα τα μέσα (ένδικα και μη) και επισημάναμε πως τυχόν άρνηση υπογραφής των διαπιστωτικών πράξεων της μονιμοποίησής τους δεν αφήνει άλλα περιθώρια από τη συλλογική προσφυγή της Ομοσπονδίας μας στη δικαιοσύνη.

F Ξεχωριστή αναφορά κάναμε για την απόπειρα τρομοκράτησης με τις πειθαρχικές διώξεις απεργών συναδέλφων μας σε άλλες Διευθύνσεις, τονίζοντας για μια ακόμα φορά πως όλοι οι συνάδελφοι που αντιπαλεύουμε την αντιδραστική και αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση που οδηγεί σε κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών δεν έχουμε διαπράξει κανένα πειθαρχικό παράπτωμα. Είμαστε απεργοί! Συμμετέχουμε σε συλλογικές αποφάσεις της Ομοσπονδίας μας, στην Απεργία-Αποχή της ΔΟΕ που είναι σε απόλυτη ισχύ. Η Απεργία-Αποχή είναι μια καθόλα νόμιμη, συνταγματικά κατοχυρωμένη μορφή συλλογικής διεκδίκησης και αγώνα και η συμμετοχή σε αυτή σε καμία περίπτωση δε συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα! Τονίσαμε πως αυτές οι διώξεις που, όπου γίνονται, στοχεύουν στην τρομοκράτηση των απεργών συναδέλφων, όχι μόνο δε θα μας κάμψουν αλλά αντίθετα μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο και θα δυναμώσουμε τον αγώνα το επόμενο διάστημα για να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σε σχολεία με κλίμα παιδαγωγικής ελευθερίας, συνεργατικότητας και αλληλεγγύης και όχι μέσα σε κλίμα ανταγωνισμού, ανθρωποφαγίας, με τον δάσκαλο σκυφτό και φοβισμένο, όπως μας θέλει η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ.

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

ΒΗΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ- ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ-ΜΑΘΗΤΩΝ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

                                                                   

ΟΔΗΓΙΕΣ για ενημέρωση όλων των συναδέλφων!

 

Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

 

Η δήλωση συμμετοχής στην Απεργία-Αποχή της Ολομέλειας Προέδρων από 1/4/2024 είναι σε ισχύ και την υπογράφουν οπωσδήποτε οι νεοπροσλαμβανόμενοι συνάδελφοι και όσοι άλλαξαν σχολείο. Αν θέλετε όμως, μπορείτε να την ξαναυπογράψετε όλοι μαζί σε κάθε σχολείο, αλλιώς ισχύουν οι παλιότερες υπογραφές όσων συναδέλφων ήταν και πέρυσι στο ίδιο σχολείο.

ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥΝΤΑΙ οι δηλώσεις με τις υπογραφές.

Επίσης, σε ισχύ είναι και η Απεργία-Αποχή για μέντορες και ενδοσχολικούς συντονιστές.

 

Β. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων ως προς το εκπαιδευτικό τους έργο με τα ενιαία κείμενα της ΔΟΕ.

 

ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ.  ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ

Κήρυξη στάσεων εργασίας Σεπτέμβριος 2024

 

Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Ε. Πρέβεζας κηρύσσει στάσεις εργασίας από μία (1) έως τρεις (3)ώρες για το 1ο ή 2ο 3ωρο του προγράμματος των σχολικών μονάδων από τη Δευτέρα 9/9/2024 μέχρι και την Δευτέρα 30/9/2024 όπως επίσης και επιπλέον στάση εργασίας από μία (1) έως τρεις (3) ώρες που καλύπτει το ολοήμερο και διευρυμένου ωραρίου (14:00 – 17:30), στο πλαίσιο της αποτροπής της υλοποίησης του ν.4823/21 και της Υ.Α. 9950/ΓΔ5 ΦΕΚ 388/27-1-2023 «Ρύθμιση ειδικότερων και λεπτομερειακών θεμάτων σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τη διαδικασία διενέργειάς της».

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου Παράσταση Διαμαρτυρίας για μη κατατμήσεις τμημάτων

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΩΡΑ 13:00

Δ/ΝΣΗ Π.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ

 

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΤΜΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ (1ο, 4ο Δημ. Σχολεία Πρέβεζας, 1ο Δημ. Σχολείο Καναλλακίου)

 

Υπερασπίζουμε τα δικαιώματα των παιδιών με αναπηρίες, ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και μαθησιακές δυσκολίες και όλων των μαθητών/τριών μας

Οι ανάγκες των μαθητών/τριών μας δεν είναι κόστος ! Θα μας βρουν απέναντί τους ! Απαιτούμε:

·        Ανάκληση των αποφάσεων συγχώνευσης τμημάτων και των αποφάσεων που αναστέλλουν την κατάτμηση  τμημάτων.

·        Να γίνουν δεκτά όλα τα αιτήματα των σχολείων για κατατμήσεις ( διχοτομήσεις με παιδαγωγικά κριτήρια).

·        Μονιμοποίηση ΤΩΡΑ όλων των νεοδιόριστων που έχουν συμπληρώσει διετία.

·        Τμήματα 15 μαθητών σε Α΄, Β΄ τάξεις και ως 20 στις υπόλοιπες. Μείωση του ωραρίου των νηπιαγωγών και των συναδέλφων στα ολιγοθέσια σχολεία όπως στους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς. Τμήματα μέχρι 15 νήπια και 2ο  Νηπιαγωγό σε όλα τα νηπιαγωγεία.

·        Κάλυψη των αναγκών παράλληλης στήριξης για όλους τους μαθητές.

·        Τμήματα Ένταξης σε κάθε Δημοτικό και Νηπιαγωγείο και 2ο  σε μεγαλύτερα σχολεία.

Ανασυγκρότηση Διοικητικού Συμβουλίου

 

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι

           

            Την Τρίτη 3-9-2024 ανασυγκροτήθηκε, λόγω συνταξιοδότησης συναδέλφισσας, 

το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου , ομόφωνα , ως εξής :

 

·         Πρόεδρος : Βενετικίδης Θεόδωρος

 Τηλ: 6947514665

mail :  thvene82@gmail.com

·         Αντιπρόεδρος : Ζυγούρης Βασίλης

Τηλ. :  6943190266

mail:  vaszygouris@gmail.com

·         Γενικός Γραμματέας : Φιλιππούσης Ματθαίος 

Τηλ : 6974991802

mail : mfilippous@sch.gr

·         Ειδικός Γραμματέας : Ρώσσος Πέτρος

      Τηλ : 6996794024

mail : perossos@hotmail.com

·         Ταμίας : Σακκά Δέσποινα  

 Τηλ : 6944182959

mail: Despinasakka@yahoo.gr

·         Μέλος :  Κολιοφώτης Ηλίας

Τηλ : 6973532784

mail:  iliaskoliofotis@gmail.com

·         Μέλος : Γιολδάσης Γιώργος

      Τηλ :  6945637694

mail: ggioldasis@sch.gr

 

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

Νέα σχολική χρονιά _καλωσόρισμα συναδέλφων _ κινητοποιήσεις για συγχωνεύσεις και κατάθεση αιτήσεων νεοδιόριστων

 Ευχόμαστε σε όλους/ες τους/τις συναδέλφους/φισσες, τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους γονείς και τους/τις εργαζόμενους/ες στα σχολεία Καλή και Δημιουργική Σχολική Χρονιά!

Καλωσορίζουμε τους/τις νεοδιόριστους/ες συναδέλφους/φισσες, τους/τις αναπληρωτές/τριες που έρχονται στα σχολεία της περιοχής μας!

 

Το πρώτο κουδούνι της φετινής σχολικής χρονιάς βρίσκει όλη την εκπαιδευτική κοινότητα ανήσυχη και προβληματισμένη τόσο για την εκπαιδευτική πραγματικότητα που διαμορφώνεται όσο και για τα μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που απασχολούν κάθε λαϊκή οικογένεια.

Η καλπάζουσα ακρίβεια στα βασικά είδη, τα χαμηλά εισοδήματά, οι πρόσθετες δυσκολίες της διαβίωσης για τους/τις συναδέλφους/φισσες που υποχρεώνονται να υπηρετήσουν σε σχολεία μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, μας φέρνουν αντιμέτωπους με την ακραία φτώχεια. Την ίδια ώρα πακτωλός «ζεστού» χρήματος, φοροαπαλλαγές και τα άλλα προνόμια δίνονται στους επιχειρηματικούς ομίλους (10 δις κέρδη τον τελευταίο χρόνο, οι τέσσερις «συστημικές» τράπεζες καταγράφουν αύξηση κερδών 25%, στα 2,3 δις, οι ενεργειακοί όμιλοι, μόνο το πρώτο εξάμηνο του έτους, είχαν κέρδη πάνω από 770 εκατομμύρια ευρώ, 7 δις για Νατοϊκούς εξοπλισμούς).

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η εκπαίδευση εξακολουθεί και βρίσκεται στο στόχαστρο της κυβερνητικής πολιτικής. Οι επικοινωνιακές εξαγγελίες για το «ψηφιακό σχολείο», οι «11 τομές» (τα κινητά στην τσάντα, ο κανονισμός λειτουργίας, και οι ψηφιακές πλατφόρμες, το πολλαπλό βιβλίο), δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των εκπαιδευτικών και των μαθητών για την αναβάθμιση του περιεχομένου και των υποδομών των σχολείων.

Πριν καλά-καλά ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά, κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας προχώρησαν σε εκατοντάδες συγχωνεύσεις τμημάτων σε όλη τη χώρα.

Στη ΔΙΠΕ Πρέβεζας,στα Δημοτικά, η χρονιά θα ξεκινήσει με 5 τμήματα λιγότερα λόγω συγχωνεύσεων και μη κατατμήσεων.

Είναι σαφές πως η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει σε ακόμα πιο αρνητικές συνθήκες με λιγότερα και πολυπληθή τμήματα.

Για το θέμα των συγχωνεύσεων των τμημάτων προχωράμε σε κινητοποίηση τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου στη 1 μμ στη ΔΙΠΕ Πρέβεζας και καλούμε τους γονείς σε κοινή δράση.

Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι ο αγώνας ενάντια στο αντιδραστικό, αντιπαιδαγωγικό και αντιεπιστημονικό πλαίσιο της «αξιολόγησης» που φέρνει την κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών, διαλύει το συλλογικό χαρακτήρα της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών συνεχίζεται, ανυποχώρητα και αποφασιστικά, αξιοποιώντας όλα τα όπλα που έχουμε στη διάθεση μας, τις συλλογικές αποφάσεις, τις νομικές οδούς.

Ο ΣΕΠΕ Πρέβεζας κάλει σε Παράσταση Διαμαρτυρίας την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου στη 1 μμ, μέρα που θα κατετεθούν  οι αιτήσεις των νεοδιόριστων του 2020 και 2021 στη ΔΙΠΕ  για την έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησης των συναδέλφων που έχουν συμπληρώσει τα δύο χρόνια υπηρεσίας.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Παρά αυτό το δυσμενές τοπίο ως ΔΣ του ΣΕΠΕ Πρέβεζας θέλουμε να ευχηθούμε σε όλους μια καλή και δημιουργική χρονιά. Και είναι βαθιά μας πεποίθηση πως μέσα από τη συλλογική μας δράση, μέσα από την συσπείρωση όλων στο σωματείο μας μπορούμε να βγούμε νικητές!

 

Συνεχίσουμε όλοι/ες μαζί, διεκδικούμε:

·         Αυξήσεις 20% στους μισθούς μας, επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού, επιστροφή των Δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων. Ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη. Μισθολογική εξέλιξη για όλους κάθε 2 χρόνια υπηρεσίας. Να προσμετρηθεί η διετία 2016 – 2017 που έχει «παγώσει».

·         Να εξισωθούν όλα τα εργασιακά δικαιώματα μόνιμων και συμβασιούχων εκπαιδευτικών. Άμεση κάλυψη όλων των κενών με μόνιμους εκπαιδευτικούς.

  • Να δοθεί επίδομα ενοικίου 300 ευρώ για όλους τους εκπαιδευτικούς, μόνιμους/ες, νεοδιόριστους/ες και αναπληρωτές/τριες οι οποίοι εργάζονται εκτός της περιοχής μόνιμης κατοικίας τους
  • Το ΥΠΑΙΘΑ μαζί με τα αντίστοιχα υπουργεία να προσέλθουν άμεσα για την υπογραφή ΣΣΕ.
  • Μαζί με τους μαθητές μας και τους γονείς, διεκδικούμε τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα (15 σε νηπιαγωγεία και Α,Β Δημοτικού και 20 στις υπόλοιπες τάξεις), την εφαρμογή των νόμων που προστατεύουν τους μαθητές με ειδικές μαθησιακές ανάγκες.
  • Να καλυφθούν όλα τα πραγματικά κενά στα σχολεία χωρίς «κόφτες», «μαγειρέματα» και περικοπές σε μια φάση πριν από την έναρξη του σχολικού έτους.

 

Καλούμε όλους/ες τους/τις συναδέλφους/φισσες, να συσπειρωθούν στο σωματείο μας, να γραφτούν μέλη, να συμμετέχουν ενεργά στη ζωή και τη δράση του σωματείου. Για όλα τα ζητήματα που απασχολούν να μην διστάσετε να έρθετε σε επαφή με τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου.