Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για αποτροπή έξωσης από οικογενειακή επιχείρηση _ Τετάρτη 21/6 στις 11:30 στα Δικαστήρια

 

Έχουμε τη δύναμη - Μπορούμε να σταματήσουμε

 τους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις.

Όλοι στην κινητοποίηση αλληλεγγύης  την Τετάρτη 21/6 στις 11.30 πμ έξω από τα δικαστήρια

Για ακόμη μια φορά η πολιτική των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων ετοιμάζεται να αρπάξει μια οικογενειακή επιχείρηση που δημιουργήθηκε με τους κόπους και το υστέρημα μιας ζωής. Πιο συγκεκριμένα, τα νόμιμα αρπακτικά με την πρώτη αδυναμία πληρωμής είναι έτοιμοι για έξωση της οικογένειας που κατέχει τουριστικό κατάλυμα στην Λούτσα της Πρέβεζας.

Σημειώνεται πως η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης έχει καταβάλλει μεγάλο μέρος του δανείου και παρότι ζήτησε να καταβάλλει χρήματα και να μπει σε ρύθμιση για τις οφειλές, συνάντησε την επίμονη άρνηση και κινδυνεύει με έξωση, γιατί η ιδιοκτησία του ακινήτου πέρασε σε fund.

Ήδη δόθηκε μια πρώτη απάντηση από σωματεία, φορείς και κατοίκους, με την συγκέντρωση της Δευτέρας το πρωί στην Λούτσα, προκειμένου να αποφευχθεί η έξωση.

Το εργατικό - λαϊκό κίνημα δεν μπορεί να επιτρέψει να χαθούν περιουσίες από τα κοράκια και τα funds. Όπως το προηγούμενο διάστημα ήμασταν και συνεχίζουμε να είμαστε μπροστά στην προστασία της λαϊκής κατοικίας, έτσι συνεχίζουμε και τώρα για να μην χαθεί κανένα μικρομάγαζο ή μικρή επιχείρηση.

Είναι γνωστό άλλωστε στον λαό της Πρέβεζας ότι αγωνιστές από τα σωματεία και τους φορείς του νομού έχουν ακόμη δίκες στις πλάτες τους επειδή υπερασπίστηκαν το προηγούμενο διάστημα το δικαίωμα στην πρώτη κατοικία.

Είναι αδίστακτοι, ακόμα και με υπηρεσιακή κυβέρνηση, και μπροστά στη διασφάλιση των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, τραπεζών και funds, ξεσπιτώνουν κόσμο, πετάνε επαγγελματίες από τα μαγαζιά ακόμα και προεκλογικά.

Αυτή η επίθεση ενάντια στον μόχθο και τον ιδρώτα του λαού έχει ονοματεπώνυμο. Είναι οι πολιτικές όλων των κυβερνήσεων που υπηρετούν τους μονοπωλιακούς ομίλους και τους τραπεζίτες, αδιαφορώντας για τις κοινωνικές ανάγκες. Το δικαίωμα της κατοικίας έχει γίνει ένα πανάκριβο και δυσπρόσιτο εμπόρευμα. Το ίδιο βιώνουν και οι επαγγελματίες που δυσκολεύονται να κρατήσουν τα μαγαζιά τους λόγω συσσωρευμένων χρεών.

 Είναι ανάγκη να αναπτυχθεί κίνημα τέτοιο που να αποτρέψει όχι μόνο τους πλειστηριασμούς, αλλά και τις εξώσεις που θα έρθουν μες το επόμενο διάστημα.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες, τους αγρότες, συνολικά των λαό της πόλης μαςτην Τετάρτη 21/6 στις 11.30 πμ.

 έξω από τα δικαστήρια  για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας,  να αποτρέψουμε τις εξώσεις και τους πλειστηριασμούς!

Καλούμε όποιον εργαζόμενο ή επαγγελματία βρεθεί μπροστά στον κίνδυνο να χάσει το σπίτι του ή την μικρή επιχείρησή του, να μην υποκύψει στις πιέσεις, να μη χάσει τους κόπους μιας ζωής. Να απευθυνθεί στο σωματείο του, να δώσουμε με αλληλεγγύη και συμμετοχή όλοι μαζί τον αγώνα της αποτροπής τέτοιων ενεργειών.

Να απαιτήσουμε Διαγραφή χρεών, τόκων και πανωτοκίων που έχουν επιβληθεί σε οφειλέτες.

Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και να καταργηθεί όλο το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο.

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ Ν.ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν.ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ-ΟΑΕΕ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν.ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΝΤ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.